Overlast vliegtuigen Nesselande
Vliegverkeer Nesselande doet een olifantenpaadje ….
 
Inwoners van vóór 2012 herinneren zich het nog wel. Tot die tijd kon je heerlijk genieten in de mooie tuinen van de woningen in Nesselande. Iedereen van jong tot oud kon fatsoenlijk een gesprek voeren, telefoneren of van muziek genieten. Tegenwoordig valt het iedereen op in Nesselande en omgeving[1] dat, vooral bij noord/oostenwind, van april tot en met oktober, er elke 5 minuten vliegtuigen zijn die laag overvliegen en veel geluidsoverlast veroorzaken!
 
Sinds 2012 is er een wijziging in de vliegroutes voor Rotterdam Airport. Vliegtuigen van Rotterdam Airport vliegen over de Prins Willem Alexander roeibaan en vervolgens noordelijk van de 1e tochtweg richting het zuiden. Mogelijk is deze nieuwe route het gevolg van het vliegcorridor t.b.v. eerdere overlast in Langsingerland[2]. (groen)
 
Olifantenpaadje NesselandeOlifantenpaadje
Foto: Olifantenpaadjes
 
In werkelijkheid snijden veel van deze vliegtuigen de bocht af over de deelgbieden ‘waterwijk’ en ‘tuinstad’ in Nesselande. Vaak zijn het toestellen van Transavia die nog even een tussenstop maken in Eindhoven voordat ze hun reis vervolgen naar zuid Europa en Turkije[3]. (rood)
 
Het helpt als u als bewoner van onze wijk melding maakt van de overlast van het vliegverkeer boven Nesselande. Dit kan eenvoudig online via de milieudienst Rijnmond:
 
U kunt ook bellen: 0888-333555. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar.
En u kunt uw klacht schriftelijk indienen bij de CMLR:
Secretariaat Commissie Milieuhygiëne Luchtvaartterrein Rotterdam (CMLR)
T.a.v. mw. N. Ramadhin
Postbus 90602
2509 AA Den Haag
 
Alvast bedank voor het melden van uw klacht,
(C) De inhoud van deze website mag vrij worden gekopieerd.
 
Nuttige links: